Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения, впечатления, наблюдения за 147/156/GT относно обяви в сайтове.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
    В конкретния случай бих взел JTS-a...Вътрешно и външно много повече ми допада Като "минуси" могат да се отбележат - звука от мотора няма да е като на В6 и газифицирането ще излезе сравнително скъпо, а икономията няма да е толкова голяма, защото едновременно ще се пръска бензин и газ в някакво съотношение 30:70 да речем.
    Тия проблеми за газифицирането при JTS не ги знаех... Че то това си е голяма беля, ако му държи края човек и е с приходи, които не се влияят от смяната на правителството, може да вземе JTS
    Сега четох няколкото теми за тоя проблем и си е тегаво.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
      Тия проблеми за газифицирането при JTS не ги знаех... Че то това си е голяма беля, ако му държи края човек и е с приходи, които не се влияят от смяната на правителството, може да вземе JTS
      Сега четох няколкото теми за тоя проблем и си е тегаво.
      И аз не знаех,че не става за газ тоя мотор,но човек се учи докато е жив,то за това са дискусийте.
      sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

• Като се има в предвид цената на двата автомобила. В6 е по разумното решение. Но от друга страна JTSа е много по красив, а и мотора не е слаб. Тази също върви прилично, но както горе колегите споменаха трябва да я караш на бензин. Просто инвестицията по газифицирането е неразумна...
        Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

• Първоначално публикувано от toshko69 Покажи съобщение
          И аз не знаех,че не става за газ тоя мотор,но човек се учи докато е жив,то за това са дискусийте.
          Директно впръскване на бензина е просто... един вид на като комън райл при дизела е вече
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
            Директно впръскване на бензина е просто... един вид на като комън райл при дизела е вече
            И гори по-малко от ТС
            AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

• Първоначално публикувано от vlalov Покажи съобщение
              И гори по-малко от ТС
              е именно заради това
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

И гори по-малко от ТС
                Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                е именно заради това
                А бе тука не са на това мнение...
                http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/109.html
                http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/108.html

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                  докооо нали ти е ясно че 6 на 100 2,0 тс само е сънувала че то с дизела трябва да пъплиш да го направиш това
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                    докооо нали ти е ясно че 6 на 100 2,0 тс само е сънувала че то с дизела трябва да пъплиш да го направиш това
                    Значи смятай JTS-a колко гори.
                    Тези данни в сайта са вероятно най-икономичния режим, който е възможно да се постигне но, по-надолнище, по-инерция и не повече от 90км/ч.
                    Съотношението е показателно в случая.

Comment

Тези данни в сайта са вероятно най-икономичния режим, който е възможно да се постигне но, по-надолнище, по-инерция и не повече от 90км/ч.
                      Два пъти си направих експеримент, пълно-пълно, 90км/ч (само в 2 села намалих до 50км/ч) изминах точно 100 км и двата пъти ми събра точно 6,7 литра на една и съща колонка. Не се изхвърлям, нито се хваля и не казвам, че колата ми гори малко, и аз се позачудих, че даде заводски данни, но е факт това което написах. Иначе градско си отива към 12.5-13, но я карам все студена...
                      156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

• То и аз като карам до 90 и ускорявам като бабичка докарвам яки икономии, ама като я карам както си трябва е като с пробит резервоар. Например като се ускорявам след всяко село до 100км с пълна газ, или ако катеря баир на трета с 5-6к оборота, или ако работя рязко с педала. Иначе скрапа ако се кара внимателно е сравнително икономичен. При мен обаче колата е тежка, и трябва да я цедя повече за да върви.

Comment

JTS градско може да те изуми - под 9 разход е напълно постижим. Така ми е давал винаги при нормално (не-рейсарско) каране. Да имаш пълна мощност на бензин, под 2500 оборота, без турбина си има определено Голям ефект !
                          Извън града рядко ми е надвишавал 7 - като го закрепя на 180 моментния на равно се колебае между 7.7 /8.3.
                          При нормално каране (до 130 ) 6-6.5 е стандарт.

Comment

JTS градско може да те изуми - под 9 разход е напълно постижим. Така ми е давал винаги при нормално (не-рейсарско) каране. Да имаш пълна мощност на бензин, под 2500 оборота, без турбина си има определено Голям ефект !
                            Извън града рядко ми е надвишавал 7 - като го закрепя на 180 моментния на равно се колебае между 7.7 /8.3.
                            При нормално каране (до 130 ) 6-6.5 е стандарт.
                            Ей ся ще ти наскочат всички дизелджии...

Comment

Ей ся ще ти наскочат всички дизелджии...
                              да скачат, плащам си го от джоба.

Comment

• Здравей те! От днес съм горда собственичка на Алфа 147 селеспийд 2003,150 коня автоматик. Вчера я видях и не можах да спя цяла вечер от мислене за нея Влюбих се от пръв поглед. В понеделник ще ходя да я регистрирам,ще направя и снимки,за да се похваля и аз вече съм алфистка Всички ме разубеждаваха да не я взимам,но аз рогатото магаре казах НЕ,искам я! Надявам се всичко да е нормално с колицата и да и се радвам доволно. Единственото нещо което ме притеснява е колко ще гори градско. Много рядко карам повече от 50км/ч в града. Обмислям варианта за газов инжекцион,но си нямам никаква представа и не знам какъв да е,може ли,и най-важно колко струва. Колата ще я карам и в чужбина т.е ще имам някъде в годината около 4 пъти по 6хил.км дълъг път. Още не съм разучела всички копчета гледам ги като сляпа и не знам кое за какво е. Нямам сиди за навигацията,а изобщо тя работи ли? Оох куп въпроси и в този ред на мисли си търся колега алфист от гр.Сливен за повече разяснения. Ако не ще се надявам тук да сте джентълмени и да ми обясните все едно жените ви стоят пред вас хахахаха. Ех,че съм нахална па и скромна )))
                                Колата е черна със сив кожен салон,красавица
                                Last edited by silvia_sl; d.m.y г., 15:31.
                                Alfa 147 2.0 TC Selespeed'03

Comment

Working...
                                X